Oblasti rada

Stečaj i reorganizacija

Promene na tržištu i značaj svetske krize, kako i uticaj na nedovoljno razvijeno srpsko tržiste, uslovile su značajnu nesolventnost privrednih subjekata. Od 2010. godine u toku je i primena novog Zakona o stečaju koji je uveo nove pravne institute u načinu rešavanja nastalih problema nelikvidnosti.
Pravni timovi kancelarije su uključeni u više stečajnih postupka u različitim oblastima, kao i u jednom od najkomplikovanijih stečaja, koje će svakako postaviti temelje prakse u sistemima povezanih pravnih lica, koji po principu spojenih sudova odlaze u stečaj.
Kancelarija je, u vrlo kratkom periodu primene novog Zakona, stekla obimnu praksu u postupcima plana reogranizacije, koji se izrađuju u saradnji sa renomiranim finansijskim kosultantima.

Specijalizovani timovi posebno obrađuju i postupke reorganizacije imovine, rasporeda zaloga hipoteka, prijava potraživanja, a posebno kod povezanih pravnih lica, i pronalaze specifična rešenja u posebnim oblastima koje zavisi od berzanskog kotiranja robe.
Ključ postupka jeste mogućnost rehabilitacije stečajnog dužnika uz precizno sagledavanje svih činjenica po horizontalnom i vertikalnom principu i primenu odredaba Zakona.

Planovi se predlažu u najboljem interesu stečajnih poverilaca i stečajnih dužnika, a za šta je, neretko, potrebno angažovanje mreže saradnika koji poznaju specifičnost aktivnosti i posebnost potreba učesnika u postupku stečaja i reorganizacije.
Kod bankrotstva se mogu ostvariti različite značajne alternative obnavljanja delatnosti i pravnog uređenja društva.

Kontaktirajte nas

Stečaj i reorganizacija

Advokatska kancelarija Kosić, na usluzi.